Top page

Català Español 日本語Programa de dansa


Lloc: Escola de Música i Dansa LUTHIER, C/ Balmes 53, Barcelona
Dia i hora: 24 d’octubre (dilluns) a les 22:00 h (L’espectacle durarà uns 90 min )


Participa-hi

Nota:
Reviseu si us plau el web abans del dia del taller no fos cas
que hi hagués hagut algun canvi.Ballarins:

Fujima Kanso O
Joan Soler
Heidi Durning
Carmen Werner
Tap Olé

    Presentació dels artistes
(per ordre alfabètic)

 

Tap Olé

Guillem Alonso, Roser Font, Roger Raventòs, Alejandro Pérez Gracia

http://www.tapole.com/catala/index.aspTap Olé és una companyia de llarga trajectòria que ha actuat per tot el món amb gran èxit de crítica i públic guanyant premis com el “Sold Out” del Festival d’Edimburg o el “premi del públic” del Festival Internacional de Valladolid.

Explorant les infinites possibilitats sonores i coreogràfiques d’aquesta unió, el claqué pot trobar una nova manera d’expressar-se musicalment i coreogràfica, tot combinant sonoritats i ritmes llatins, flamencs, jazzístics i mediterranis, en un procés de creació conjunt entre ballarins i músics.

El ballarí i coreògraf Guillem Alonso ha estat guardonat, entre altres, amb el Premi Dansacat 2010 en la categoria "Reconeixement professional" per la seva reconeguda trajectòria professional com a intèrpret de claqué a nivell nacional, i la seva projecció internacional. Els Premis Dansacat, estan organitzats per l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) amb l'objectiu de reconèixer i promocionar la feina dels professionals de la Dansa a Catalunya

 L’any 2006, el Centre Català de Kansai va convidar el Guillem Alonso al Japó on va fer  diverses actuacions i masterclasses.

 

En aquesta ocasió, el Guillem Alonso, director de l’Escola de Dansa Luthier, ha tingut la gentilesa de posar la seva nova escola a disposició d’aquest projecte. Ho agraïm de tot cor.Heidi Durning / Fujima Kanso O

http://www.lucbouvrette.com/heididurning/heididurning2.html

Ballarina de dansa fusió i de Nihon Buyou (dansa clàssica japonesa)
Ballarina i coreògrafa de nacionalitat suïssa, de pare suís i mare japonesa. Viu a Kyoto i en el present treballa en coreografies fusionant la dansa contemporània i el Nihon Buyou.


La Fujima School of Classical Japanese Dance li ha donat el nom professional de Fujima Kanso O i a la Univesitat de Michigan d’Estats Units ha obtingut el Master of Fine Arts en l’especialitat de Composició i Dansa Moderna.

 

La multiculturalitat es reflecteix en la seva dansa. La fusió dels seus impulsos  juntament amb la seva passió per treballar amb artistes d’altres cultures han resultat en un estil propi tècnicament consumat i ric en textures i força vital.

 

El dia 24 d’octubre, la Heidi Durning ballarà Ruby, una dansa coreografiada en honor a la seva mare que va morir al terratrèmol de Hanshin-Awaji de l’any 1995 i com a Fujima Kanso O, ballarà Fujimusume, una dansa clàssica japonesa.

 

Nota: La Heidi Durning / Fujima Kanso O conduirà un taller de dansa japonesa el dia 23. Les places són limitades. Recomanem, doncs, que feu la reserva de forma anticipada a “Participa-hi”.

 

Joan SolerAlacant, 1962. Deixeble dels mestres de Butoh Kazuo Ohno i el seu fill Yoshito durant la estància continuada al seu Institut de 1994 al 2003. Ballarí de la última peça de repertori dels mestres, titulada “Tendoh Chidoh”  (Camí del Cel, Camí de la Terra); ha dirigit “The last portrait of Dorian Gray” (1999) i“I Shin” (Amb tot el cor) en2005, per al mestre Yoshito. En la actualitat desenvolupa la seva tasca pedagògica i de recerca, donant classes i redactant la seva tesis doctoral sobre el Butoh. Torna a ballar en aquesta ocasió com ofrena, mostra del vincle.

 

El Joan Soler va participar en l’acte Remors i Silencis organitzat a Osaka pel Centre Català de Kansai l’any 2002.

 

Per a més informació

http://www.veu.ua.es/es/noticia/2241/la+cultura+japonesa+a+traves+del+teatro+y+la+danza.html

http://www.resad.com/acotaciones/acotaciones20/20soler.pdf


La dansa que ballarà el dia 24 d’octubre es diu Kankei.


Nota:
El Joan Soler farà una introducció teórica-pràctica sobre la dansa Butoh el dia 23.

Les places són limitades. Recomanem, doncs, que feu la reserva de forma anticipada a “Participa-hi”.


Carmen Werner 

http://www.provisionaldanza.com/

Ballarina de dansa contemporània.


Crea la seva pròpia companyia, Danza Provisional, l’any 1987. Des de llavors, ha posat en escena més de 60 coreografies. El seu art ha sigut reconegut amb diversos guardons entre els quals hi ha el Premi Nacional de Dansa 2007, el Premi Internacional de Dansa Onassis 2001 i el Premi de Cultura de la secció de Dansa de la Comunidad de Madrid 2000.

La Carmen Werner ha actuat per tot el Japó en innumerables ocasions. L’any 2005, en col.laboració amb el CCK va fer un taller especial de dansa per a persones discapacitades.

La dansa que interpretarà el dia 24 d’octubre es diu Frágil.

 

 


Programa de danza


Lugar: Escola de Música i Dansa LUTHIER, C/ Balmes 53, Barcelona

Día y hora: 24 de octubre (lunes) a las 22:00 h (El espectáculo durará uns 90 min )


Participa

Nota:
Por favor, revisad el web antes del día del taller por si hubiera sido necesario hacer algún cambio.

Bailarines:
Fujima Kanso O
Joan Soler
Heidi Durning
Carmen Werner
Tap Olé

    Presentación de los artistas
(por orden alfabético)

 

Tap Olé

Guillem Alonso, Roser Font, Roger Raventòs, Alejandro Pérez Gracia

http://www.tapole.com/catala/index.aspTap Olé es una compañía de larga trayectoria que ha actuado por todo el mundo con gran éxito de crítica y público ganando premios como el "Sold Out" del Festival de Edimburgo o el "Premio del público" del Festival Internacional de Valladolid.

Explorando las infinitas posibilidades sonoras y coreográficas de esta unión, el claque puede encontrar una nueva manera de expresarse musicalmente y coreográficamente, combinando sonoridades y ritmos latinos, flamencos, jazzísticos y mediterráneos, en un proceso de creación conjunto entre bailarines y músicos.

 

El bailarín y coreógrafo Guillem Alonso ha sido galardonado, entre otros, con el Premio Dansacat 2010 en la categoría "Reconocimiento profesional" por su reconocida trayectoria profesional como intérprete de claqué a nivel nacional y su proyección internacional. Los Premios Dansacat, están organizados por la Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) con el objetivo de reconocer y promocionar el trabajo de los profesionales de la danza en Catalunya.

 En 2006, el Centre Català de Kansai, invitó a Guillem Alonso al Japón para hacer diversas actuaciones e impatir masterclasses.

 

En esta ocasión, Guillem Alonso, director de la Escuela de Danza Luthier, ha tenido la gentileza de poner su nueva escuela a disposición de este proyecto. Le estamos profundamente agradecidos.Heidi Durning / Fujima Kanso O

http://www.lucbouvrette.com/heididurning/heididurning2.html

Bailarina de danza fusión y de Nihon Buyou (danza clásica japonesa)
Bailarina y coreógrafa de nacionalidad suiza, de padre suizo y madre japonesa. Vive en Kyoto en el presente trabaja en coreografías fusionando la danza contemporánea y el Nihon Buyou.


La Fujima School of Classical Japanese Dance le ha dado el nombre profesional de Fujima Kanso O y en la Universidad de Michigan de los Estados Unidos obtuvo el Master of Fine Arts en la especialidad de Composición y Danza Moderna.

 

La multiculturalidad se refleja en su danza. La fusión de sus impulsos junto con su pasión por trabajar con artistas de otras culturas han resultado en un estilo propio técnicamente consumado y rico en texturas y fuerza vital.

 

El Centre Català de Kansai, ha contado con la colaboración de Heidi Durning en diversas ocasiones desde el año 2002 cuando participó en el evento Remors i Silencis celebrado en Osaka.

 

El día 24 de octubre, Heidi Durning bailará Ruby, una coreografía realizada en honor a su madre que murió en el terremoto de Hanshin-Awaji el año 1995 y como Fujima Kanso O, bailará Fujimusume, una danza clásica japonesa.

 

Nota: Heidi Durning / Fujima Kanso O conducirá un taller de danza japonesa el día 23. Las plazas son limitadas. Recomendamos pues que se haga la reserva de forma anticipada a través de “Participa”.

 

Joan SolerAlicante, 1962. Discípulo de los maestros de Butoh Kazuo Ohno y su hijo Yoshito durante la estancia continuada en su instituto de 1994 a 2003. Bailarín de la última pieza de repertorio de los maestros, titulada “Tendoh Chidoh” (Camino del Cielo, Camino de la Tierra); ha dirigido “The last portrait of Dorian Gray” (1999) y “I Shin” (Con todo el corazón) en 2005, para el maestro Yoshito. Actualmente está desarrollando una labor pedagógica y de investigación, impartiendo clases y redactando su tesis doctoral sobre el Butoh. Vuelve a bailar en esta ocasión como ofrenda, muestra del vínculo.

 

Joan Soler participó en el acto Remors i Silencis organizado en Osaka por el Centre Català de Kansai en 2002.

 

Para más información

http://www.veu.ua.es/es/noticia/2241/la+cultura+japonesa+a+traves+del+teatro+y+la+danza.html

http://www.resad.com/acotaciones/acotaciones20/20soler.pdf

 

El día 24, bailará Kankei.


Nota:
Joan Soler hará una introducción teórica-práctica sobre la danza Butoh el día 23.

Las plazas son limitadas. Recomendamos pues que se haga la reserva de forma anticipada a través de “Participa”.Carmen Werner 

http://www.provisionaldanza.com/

Bailarina de danza contemporánea.Crea Danza Provisional, su propia compañía, en 1987. Desde entonces, ha puesto en escena más de 60 coreografías. Su arte ha sido reconocido con diversos galardones entre los que hay el Premio Nacional de Danza 2007, el Premio Internacional de Danza Onassis 2001 y el Premio de Cultura de la sección de Danza de la Comunidad de Madrid 2000.

Carmen Werner ha actuado por todo el Japón en innumerables ocasiones. En 2005, en colaboración con el CCK, condujo un taller especial de danza para personas discapacitadas.

 

La danza que interpretará el día 24 de octubre se llama Frágil.
ダンスプログラム


場所:Escola de Música i Dansa LUTHIER, C/ Balmes 53, Barcelona
日時:
2011年10月24日(月)22:00〜23:30

参加申込をする

注意事項:何らかの事情により、やむをえず予定が変更されることも想定されますので、ご来場の前に、当サイトで最新情報をご確認ください。ダンサー

藤間勘素櫻
Joan Soler
Heidi Durning
Carmen Werner
Tap Olé
ダンサーのご紹介(アルファベット順)Tap Olé
Guillem Alonso, Roser Font, Roger Raventòs, Alejandro Pérez Gracia

http://www.tapole.com/catala/index.asp


 

Tap Olé は、世界各国で評論家や観衆からの高い支持を得た長い経歴を持つカンパニーで、エジンバラのフェスティバルの「Sold Out賞」や、バジャドリッドの国際フェスティバルの「観衆賞」を受賞しています。音と舞踏の無限の可能性を追究し、ダンサーとミュージシャンが共に音とリズム(ラテン、フラメンコ、ジャズ、地中海)を融合させ、音と舞踏の新しいタップを生み出しています。

ダンサーであり振り付け師でもあるGuillem Alonsoさんには様々な受賞歴がありますが、最近では、そのタップダンサーとしての国内外での長い経歴により、プロカテゴリーの「Dansacat 2010賞」を受賞しています。この「Dansacat賞は、カタルーニャ・プロダンス協会(APdC)が授与する賞で、カタルーニャのダンスのプロの業績を広く知ってもらい、プロモーションする目的で設けられています。

2006年には、関西カタルーニャセンターがGuillem Alonsoさんを日本に招待し、様々な公演やマスタークラスを開催しました。

今回、ダンススクールLuthier代表のGullem Alonsoさんは、彼の新しいスクールをこのプロジェクトの会場に提供してくれました。スタッフ一同、心より深く感謝を申し上げます。


Heidi Durning / 藤間勘素櫻

http://www.lucbouvrette.com/heididurning/heididurning2.html
フージョンダンサー / 日本舞踊家
スイス人の父と日本人の母との間に生まれ、スイス国籍を持つ京都在住の舞踏家兼振り付け師。現在は、コンテンポラリーダンスと日本舞踊を融合した振り付けに取り組んでおられます。藤間流では、藤間勘素櫻という名取名を許され、アメリカのミシガン大学では、芸術学修士号(創作・モダンダンス専攻)を取得しています。

 

彼女の多文化的環境は、そのダンスにも映し出されています。様々な文化圏のアーティストとの共演によるパッションと、彼女自身のもつ衝動の融合は、技術的に完成されたスタイル、豊かで生命力にあふれた作品を生み出しています。

2002年に大阪で開催された「Remors i Silencis」以来、関西カタルーニャセンターは、Heidi Durningさんにたびたびコラボレーションをお願いしています。


10月24日には、Heidi Durningとして、1995年の阪神淡路大震災で亡くなったお母様に捧げる作品「Ruby」を舞っていただきます。また、藤間勘素櫻として、日本舞踊の「藤娘」も舞っていただきます。

注)10月23日には、Heidi Durning / 藤間勘素櫻さんによる日本舞踊のワークショップも開催します。ワークショップには定員がありますので、参加を希望される場合は、「参加方法」のページから事前に参加予約をお願いします。

 


Joan Soler1962年、アリカンテに生まれ、1994年から2003年まで、舞踏家大野一雄氏および息子の大野慶人氏に師事されました。大野親子の近年の作品「天道 地道」にもダンサーとして参加され、慶人氏の「ドリアングレイの最後の肖像(1999年)」、「一心(2005年)」では演出もされています。現在は、教育や研究に携わり、教室での指導や、舞踏に関する論文を執筆中です。今回は、祈り、絆の象徴として舞踏を披露してくださいます。

Joan Solerさんには、2002年に関西カタルーニャセンターが大阪で開催した「Remors i Silencis」にもご出演いただきました。

 

Joan Solerさんについては、下記のサイトをご覧下さい。

http://www.veu.ua.es/es/noticia/2241/la+cultura+japonesa+a+traves+del+teatro+y+la+danza.html

http://www.resad.com/acotaciones/acotaciones20/20soler.pdf

 

10月24日は、「関係」という作品をご披露くださいます。


注)10月23日には、Joan Solerさんによる理論と実技の両面からなる舞踏へのイントロダクションも開催します。ワークショップには定員がありますので、参加を希望される場合は、「参加方法」のページから事前に参加予約をお願いします。


Carmen Werner 

http://www.provisionaldanza.com/

コンテンポラリーダンサー1987年、ダンスカンパニー「Danza Provisional」を創立されて以来、60以上の作品を舞台で表現されてきました。様々な賞を受賞されていることからも、その芸術性が広く認められていることがわかり、中でも2007年の「Premio Nacional de Danza賞」、2001年の「Premio Internacional de Danza Onassis賞」、2000年の「Premio de Cultura de la sección de Danza de la Comunidad de Madrid賞」は代表的なものです。

Carmen Wernerさんは、これまで日本中で数多くの公演をされています。2005年には、障害を持つ方々のダンスワークショップで、関西カタルーニャセンターとコラボレーションしてくださいました。

10月24日は、「Frágil」という作品を披露していただきます。